Това заяви пред ФрогНюз Асен Генов. На въпрос има ли опасност

...
Това заяви пред ФрогНюз Асен Генов. На въпрос има ли опасност
Коментари Харесай

Асен Генов за ФрогНюз: Явно им ляха куршуми срещу “софийската сгл...

Това съобщи пред ФрогНюз Асен Генов. 

На въпрос има ли заплаха след лятната почивка на общинарите да сме изправени пред нови локални избори в София, защото Цветомир Петров ще е краткотрайно на поста, единствено шест месеца, той отговори:

" Не съм сигурен дали тогава тази догадка за трите месеца без избор на ръководител на Общинския съвет ще е годна още веднъж. Плюс това не е несъмнено дали “софийската сглобка ” би имала това болшинство, както при избора на настоящия ръководител, просто да не се стабилизира и да стартира да ни изяснява за целите, за промяната в София и така нататък Няма да се изненадам в случай че чуем по какъв начин ГЕРБ към този момент са разнообразни, не са тези ГЕРБ, които повече от четири мандата ръководят София, по какъв начин те към този момент работят за положителното на града ".

" В българската политическа действителност към този момент нищо не може да ни изненада. Виждаме по какъв начин на национално равнище ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи към този момент са положителния проевропейски, пронатовски фактор и по какъв начин те работят за богатството на страната. Виждаме по какъв начин те са неизбежни и незаобиколими, по какъв начин се попълнят значими сформира на регулаторни органи, точно посредством сделка на ГЕРБ и ПП-ДБ ". 

" Аз персонално допускам, че и на локално равнище страхът от “софийска сглобка ” беше преодолян. Явно им ляха патрони против “софийската сглобка ” и нищо чудно да забележим усмиряване в тази посока и увещание от тук нататък какъв брой полезни 

могат да бъдат ГЕРБ в Столичния общински съвет ". 

 

Във връзка с битката за министерски постове след ротацията и поръчката на ГЕРБ с изключение на министър председател да имат и външен министър, Асен Генов сподели:

" За мен значителния въпрос е каква е цената на това блъскане към министреския стол на Министерство на външните работи, защото сега България се нуждае от мощна дипломация, от предвидимост в своите външнополитически решения, а този, който може да подаде това обръщение вярно и този, който може да даде тази убеденост на партньорските ни страни е преди всичко несъмнено министър-председателят, само че и външният министър. Ние обаче виждаме едно блъскане, безусловно борба за стола на външния министър. Тук се връщам на главната си оценка, съгласно мен Габриел по нищо не дава поръчката си, че ще бъде добър външен министър. Извън протоколни фотоси тук и там, които ни бяха показани от извънредно значими срещи, представете си за три месеца имаше нещо от рода на 400 срещи, което е безусловно невероятно да се случи действително ".

" От друга страна акад. Денков с изключение на очевидното му предпочитание да пътува в чужбина като държавен представител, министър или министър-председател също не дава убеденост, че той ще бъде подобаващ външен министър на България. Можем да кажем, че и самият акад. Денков даде ясна поръчка, че се завръща в просветителното министерство, където може би неговият профил и натюрел е доста повече, в сравнение с в една много по-сложна служба и позиция каквато е тази на външния ни министър ".

" Според мен в случай че в действителност в грижата на националната сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи беше националния интерес, те трябваше да създадат нещо доста по-различно от това пред очите на всички да се бутат за този стол, а по-скоро трябваше да забележим една ясна полемика какви са целите на една външна политика и подобаващите номинации. Аз без да се замисля бих могъл да изброя най-малко няколко имена, които биха били доста по-подходящи от Габриел и Денков ", категотичен е Асен Генов.

 

Разговаря Констанца Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР